Welkom

lieve moeder!

Heb je een nare ervaring meegemaakt rond je zwangerschap, geboorte of kraamtijd? Ben je sindsdien angstig, prikkelbaar, rusteloos, verdrietig, boos, somber of blijf je pijn of andere lichamelijke klachten houden? Dan kan ik je helpen!

"Door de therapie ben ik... "

20%-40% van alle moeders zegt haar bevalling als traumatisch te hebben ervaren

In de meeste gevallen wordt hier niet over gepraat – zeker als het al wat langer geleden is

95% van de moeders herstelt na de geboortetraumatherapie

Wat is geboortetraumatherapie?

De hersteltherapie of geboortetraumatherapie is een wetenschappelijk bewezen, effectieve én vriendelijke methode om te herstellen van een geboortetrauma. Bij een geboortetrauma komt er als het ware een blokkade tussen je werkbrein en je emotionele brein. Met het herstelgesprek help ik je om weer in verbinding te komen en je stress-systeem tot rust te brengen. We volgen jouw tempo en jij bepaalt wat er besproken wordt.

Mijn ervaring is dat soms al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dat dit in een paar weken tijd verder kan verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan meeprofiteren. Het herstel is blijvend: je voelt je weer energieker en ontspannen, je hebt het gevoel van controle weer terug.

Blog

Hoi, ik ben Manon Lubbers

geboren in 1982 in Leerdam. Na veel omzwervingen woon ik nu in het dorpje Valkenburg (bij Leiden). Ik ben getrouwd met Michael en moeder van Olivier, Tristan* en Silvijn.
Gewoon beter je best doen en je schouders eronder zetten. Een motto dat mij na Oliviers bevalling allerminst hielp. Na een vervelende bevalling die uitmondde in een keizersnede zat ik met weinig zelfvertrouwen thuis met een huilend baby’tje. Ik heb lang aangemodderd voor ik van alles kon genieten. Bij een tweede moest dat anders: ik was vastberaden om nu ‘goed’ te bevallen. Helaas liep het hier nog verder uit de hand: ik kreeg een baarmoederruptuur en na een week is mijn tweede zoontje Tristan overleden. Een zware tijd, die niet alleen een groot gemis naar mijn zoontje teweeg bracht, maar mij als moeder, als vrouw in al mijn vezels raakte.

Ik werkte hard aan mijn herstel, zowel psychisch als lichamelijk, en raakte na een tijdje weer zwanger, van Silvijn. Zijn bevalling is goed begeleid en hij kwam tot onze grote opluchting gezond ter wereld.
Ik ben op weg gegaan om mezelf weer te leren vertrouwen en te zien wat ik belangrijk vind in het leven. Ik help nu jou graag om weer rust te vinden en je weer meer jezelf te voelen.
Ik ben opgeleid als onderwijskundige, coach (NOBCO geaccrediteerd) en als geboortetrauma consulent. Ik combineer graag alle opgedane kennis en ervaring om jou zo goed mogelijk te begeleiden.

Tarieven

Een hersteltraject bestaat uit een telefonische kennismaking, het herstelgesprek van ongeveer 1,5 uur en 2 telefonische evaluaties. Tussendoor blijf ik altijd op de achtergrond om je te begeleiden als nodig. De kosten die in rekening worden gebracht zijn € 250,-, exclusief btw. Een eventueel extra herstelgesprek (inclusief evaluatie) kost € 100,- exclusief btw.

Het herstelgesprek vindt plaats op een plek waar jij het fijn vindt. Dit kan bij mij in Valkenburg ZH, maar ook bij jou thuis. Het belangrijkste is dat er rust is en dat jij je veilig voelt.

De ervaring leert dat 90% van de moeders herstelt na 1 gesprek. Tijdens de evaluatiemomenten overleggen we of het traject kan worden afgerond, of dat je behoefte hebt aan een vervolggesprek.

Geboortetraumatherapie Noël

Mijn overleden zoontje Tristan heet voluit Tristan Dante Noël. Noël staat voor geboorte en voor een nieuw begin. Iets dat ik je na je nare ervaring van harte gun. Tijd om je weer beter te voelen!

Contact

×